- İçindekiler
- Ofiste Yemek
- Sakıncalar
- Tavsiyeler
Ofiste Yemek
Birçok kişi, öğle yemeğini ofisteki masasında yediğini itiraf ediyor.
Boston’da bir yönetici asistanı şöyle diyor: “Haftada 3-4 kere öğle yemeğimi masamda yiyorum. “Masamdan uzakta, arkadaşlarımla daha sık yemek ya da sadece bir süre için masamdan uzaklaşmak istiyorum, ama çoğunlukla işler çok yoğun oluyor.”
Kötü olan, bu durumun, yetersiz beslenme seçimlerinin yanı sıra gıda güvenliğiyle ilgili sorunlara da yol açabilecek olmasıdır.
Bir üniversite öğretim üyesi şöyle diyor: “Ofis masaları yemek yemek için tasarlanmamıştır. Bu yüzden, yemek saatinizi bilgisayarın önünde geçirmek bazı sorunları da beraberinde getirir.”
Peki, aç olup çok fazla çalışanlar ne yapmalıdır? Uzmanların bu konudaki bazı tavsiyelerini aşağıda bulacaksınız. Ama öncelikle, çalışırken yemek yenmemesi gerekmesinin bazı nedenleri şunlardır:
Sakıncalar
Ofis Masasında Yemek Yemenin Sakıncaları
Yemeğinizi masanızda yemenin en büyük sakıncalarından biri, yemeğe odaklanmamanızdır. Bunun yerine e-posta gönderir, telefona bakar, kağıtları karıştırırsınız. Bunlar aşırı yemenize neden olur.
Amerikan Beslenme Derneğinin sözcülerinden biri şöyle diyor: “Yemeğinizi masanızda yemek düşüncesizce ve aşırı yemenize neden olur. Büyük bir olasılıkla birçok iş yapıyorsunuz ve yediğiniz yiyeceğin miktarına dikkat etmiyorsunuz.”
Öğle yemeğinizi masanızda yemek, ayrıca, bilgisayar başında günde sekiz saat yerine dokuz saat oturmak anlamına gelir.
Sözcü şöyle diyor: “Masada yemek, masadan kalkıp ofis dışına çıkmanıza da engel olur. Vücudunuzun tekrar canlanması gerekir ve öğle yemeği bunun için önemli bir zamandır. Eğer masanızda oturarak yemek yerseniz bu fırsatı kaçırırsınız.”
Bu yeterince kötü değilmiş gibi, yemeğinizi masanızda yemek bakteriler için ziyafet anlamına gelir.
Sözcü şöyle ekliyor: “Biri tarafından çağrılıp masanızdan kalktığınız zaman, yemeyi 1-2 saat ertelemeniz gerekir ve sonra gün boyunca yemeğinizi gıdım gıdım yersiniz. Böyle durumlarda yemeğin sıcaklığı ve gıda güvenliği konusunu düşünmeniz gerekir.”
Diğer bir deyişle, oda sıcaklığında üç saat bekleyen tavuk salatası kolaylıkla bakterilerin beslenme alanı haline gelebilir. (Şimdi o sandviçi bırakmak isteyebilirsiniz.)
Arizona Üniversitesinden bir çevre mikrobiyoloji profesörü şöyle diyor: “Yemek yediğiniz masa, bakteriler açısından, tuvaletinizden 400 kat daha kirlidir. İnsanlar, masalarında yemek yedikleri için masaları bakteri yuvasına döner, ama masalarını hiç temizlemezler. Telefon en kirlisidir, masanın üstü ikinci sıradadır, bunları fare ve bilgisayar takip eder.”
Profesör, şöyle devam ediyor: “Masanızın üstünün ne kadar kirli olduğunu test etmek için, klavyeyi ters çevirin ve içinden ne kadar çok kırıntı döküldüğünü görün. Ne kadar çok kırıntı varsa, masanız o kadar kirlidir.”
Tavsiyeler
Ofis Masasında Yemek Yiyenler İçin 7 Tavsiye
Şüphesiz, yemek yemek için bir lokanta ya da kafeterya gibi yeni bir yer bulmanın zamanı gelmiştir. Ama giderek artan işlerin başından ayrılamayan kişiler için, ofis masasında yemek yeme deneyimini iyileştirecek bazı tavsiyeler şunlardır:
- Ne yediğinize dikkat edin: Bir uzman şöyle diyor: “Masanızda yemek yerken ağzınıza ne koyduğunuza dikkat edin. E-postalara çok fazla odaklandığınız için aşırı yememeye çalışın. Öğle yemeği için, midenizi doldurmayan orta boyda bir yemek tercih edin.”
- Öğle yemeğinizi yanınızda getirin: Bir uzman şöyle diyor: “Öğle yemeği, sağlıklı yemek için iyi bir fırsattır. Tavuk, kabuklu yemişler, fasulye ve sebzelerden oluşan bir salata getirin. Bu size, lif ve protein gibi besleyici öğeler sağlayacaktır.” Paket servis hizmeti veren yerlerden yemek sipariş etmekten kaçının. Bunlar pahalıdır, porsiyonları büyüktür, yağ ve kalori açısından ağırdır ve besinsel öğeler açısından zayıftır. Amerikan Beslenme Derneği, yemeğinizin güvenli olmasını sağlamak için, yemeğinizi ofisteki buzdolabına koyana kadar soğuk tutacak yalıtımlı bir yemek kabı kullanmanızı öneriyor. Ama yemeğinizi buzdolabına koymadan önce iki saatten fazla süre geçmemesine dikkat edin.
- Mümkün olduğunda yürüyün: Bir uzman şöyle diyor: “Bizler genetik olarak, hareket etmek için tasarlanmışız. Bu yüzden, önünüzde uzun bir gün varken yemek molasını masanızda geçirmek iyi bir şey değil.” Eğer masanızda yemeniz gerekiyorsa, gün içinde hareket etmek için yollar arayın. Su soğutucusuna, otoparktaki en uzak noktaya, fotokopi makinesine yürüyün. Kaslarınızı hareket ettirmek için yapabileceğiniz her şeyi yapın. Hayatınızdaki hareket eksikliğini telafi etmek için sabah yataktan kalktığınızda ya da gün sonunda fiziksel aktivitede bulunun.
- Masanızı dezenfekte edin: Bir uzman şöyle diyor: “Günde bir kere masanızın üstünü dezenfekte edici bezlerle silmek masanızı temizlemek için yeterli olacaktır. Kağıt havlular işe yaramaz. Bunlar sadece mikropların ofiste kolayca dolaşmasını sağlar.” Başka bir uzman telefonu, klavyeyi ve fareyi de temizlemenizi ve yemeğinizi yerken bunlara dokunmaktan kaçınmanızı söyler. “Aksi halde, yediğiniz şeyi sürekli kirletmiş olursunuz.” El yıkamanın yerini tutmasa da, masanızın çekmecesinde elleriniz için dezenfektan bulundurmak da iyi bir fikirdir.
- Servis altlığı kullanın: Masanızı sildikten sonra ekstra koruma sağlayın. Bir uzman şöyle diyor: “Servis altlıkları faydalıdır, çünkü bunlar yemeğinizle bakteriler arasında engel oluşturur.”
- Bir arkadaşınızla birlikte yemek yiyin: Bir uzman şöyle diyor: “Eğer masanızda yemeniz gerekiyorsa, size katılması için ofisteki bir arkadaşınızı davet edin. Verimlilik ve yaratıcılık açısından bakıldığında bir mola vermek ve iş arkadaşlarınızla iletişimde bulunmak önemlidir.”
- Bunu bir alışkanlık haline getirmeyin: Bir uzman, öğle yemeğini ofis masasında yeme konusunda şöyle diyor: “Bazen bunu yaptığımın farkında bile olmuyorum, alışkanlık haline geliyor. Ama öğle yemeği için ofisten uzaklaşabildiğim zamanlarda elbette bundan istifade ediyorum. Benim için ideal öğle yemeği, iş yerimdeki arkadaşlarıma yetişmek ya da bir kafeteryada yorgunluğumu atıp dergi okumaktır.”
Kilo vermek için akşam yemeğinde neler yenmeli?
Dyt. İdil İMAMOĞLU
Merhabalar Ben günboyu oturarak çalışıyorum sabah yarım saat spor yapıyorum kahvaltıyı geç yapıyoruz Öğle yemeği yemiyoruz geç kahvaltı yaptığımız içi... devamı
5 Sağlıklı Kahvaltılık
Kabızlıktan Korunmak İçin 10 Öneri
Market Alışverişi: Onu Alma Bunu Al
Kuru Cilt Bakımı
Suyunuzu Küçük Hilelerle Tatlandırın