Eğer yüzde 60’ı sudan oluşan bir metabolizma yeterli miktarda su almazsa, organların görevlerinde bozulmalar gerçekleşir. Örneğin karaciğerin görevinde bir artış meydana gelir. Böbreğin en önemli görevi, atık maddeleri vücuttan dışarı atmaktır. Bu görevini de ancak bol su alındığı zaman yerine getirebilir. Eğer kişiler yeterince su tüketmezlerse, bu görevin bir kısmını vücudun en önemli faaliyetlerini gerçekleştiren karaciğer üstlenir. Toksinlerin, atık maddelerin bir kısmının vücuttan atılması için uğraşır. Bu durum da doğal olarak, karaciğerin günlük olarak yapması gereken kendi görevlerinin aksamasına neden olur. Kişiler bol su tüketerek, vücutlarının kilo almasına ve bu kilonun korunmasına dolaylı yoldan destek çıkmış olurlar.
Suyun insan açısından pek çok yararı vardır. Sadece kilo vermek ve bu kiloları korumak için değil, vücudun ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla da sadece su içilmelidir. Çay, kahve, kolalı içecekler gibi sıvılar suyun yerini tutmadıkları gibi su içme ihtiyacını da ortadan kaldırırlar. Bu yüzden yetişkin bir birey her gün 2 litreye yakın sadece su içmelidir.
Verilen Kiloyu Geri Almama Yolları
Uzm. Dr. Engin TÜRKMEN
Sayın Uzm.Dr.Engin Türkmen, 52yaşındayım.Amacım kilo vermek değil,sağlıklı yaşayabilmektir. Günde 2 defa 45er dakika tempolu yürüyüş ile günde 3 defa ... devamı
Bir Öğünde Fazla Yemek Yemek Kilo Aldırır Mı?
Diyetten Sonra Hangi Beslenme Yanlışları Yapılır?
Kilo Almaktan Kaçınmak İçin Besinler Nasıl Dengelenmeli?
Kilonun Korunması İçin Diyetisyene İhtiyaç Var Mıdır?
Kilonun Korunması İçin Günlük Kalori Alımı Ne Olmalıdır?