Bu durumu daha çok hastaların eşleri fark eder.
Uyku apne sendromu olan hastalarda ciddi bir horlama görülür. Fakat bu öyle biteviye giden bir horlama değildir. Daha çok solunum kesilmeleriyle bölünen, sonunda nefes almayla birlikte yeniden başlayan şiddetli bir horlamayla şekillenir.
Hasta nefes alamaz
Geceleri hastanın nefes almadığı görülür. Bu durum genellikle 15-20 saniye, bazen 1 dakikaya kadar sürebilir. Bunun ardından büyük bir gürültüyle nefes alıp verir. Bu nefes alma, aslında beynin uyandığı sırada gerçekleşir. Sonra aniden bir solunum durması olur. Uzun, bazen dakikaları bulan bir sessizlik görülür. Bu döngü tekrarlanır.
Sonra beynin uyanmasıyla kas gerginliğinin normale dönmesi, solunumun başka bir kontrol mekanizmasının altına girmesiyle hasta nefes alıp vermeye başlar. Hastanın çıkardığı ses, aslında normal bir horlamadan farklı bir sestir. Bir süre sonra hasta tekrar uyuduğunda, yeniden solunum durması olur.
Obstrüktif Uyku Apne Sendromu Tehlikesi
Prof. Dr. Kaan AYDOS
hocam ben dela cpella sendromu yani 46 xx kromozumu bunun tedavisi nasıl olur biz konyadan gelecegizde bize yardımcı olabilirmisiniz... devamı
Uyku Apne Sendromu Nedir?
Kafein Uykuyu Açar Mı?
Uykuda Konuşmanın Nedenleri Nelerdir?
Uyurgezerlik Nedir?
Uyurgezerlik Hangi Yaşta Görülür?