Obezite, vücutta fazla yağ depolanması halidir. Obezitenin Dünya Sağlık Örgütü tarafından konulmuş olan bir ölçüm yöntemi vardır. Bu yöntem, Beden Kitle İndeksi’dir. Beden kitle indeksi, insanın kilosunun boyunun karesine bölünmesiyle elde edilir. Bu, dünya çapında bir sınıflandırmadır. Bunun dışında deri kıvrım kalınlığı, vücut yağının hesaplanması gibi yöntemler de vardır. Ama bunların içinde tıbben en basit yöntem, beden kitle indeksidir. Kişi, aşırı kilolu olup olmadığını ya da obez olup olmadığını beden kitle indeksine bakarak öğrenebilir. Kilonun, boyun karesine bölünmesiyle elde edilen değerlerin sınıflandırılması sonucu, eğer bu değerler 18,5’un altında ise, zayıflık söz konusudur.
Eğer kişinin değeri, 18,5 ila 24,9 arasında ise, sağlıklı bir kiloya sahip demektir. 25-29,9 arasındaki kişi kilolu, 30-39,9 arası obez, 40 ve üzeri ise aşırı obezdir.
hocam iyi günler 2 yıl önce sol g 1 varikosel ve sağ epididim kisti teşhisi kondu. ve bu durum benı cok rahatsız edıyor. sperm testi orta derece ... devamı
Çocuklarda Koruyucu Demir Takviyesi Gerekli Midir?
Ergenlik Çağındaki Çocuk Ne Zaman Kilolu Sayılmalıdır?
Organik Gıdalar Daha Mı Lezzetlidir?
Çocukların Beyin Ve Zeka Gelişimini Destekleyen Vitaminler Nelerdir?
Ebeveynler Obez İse Çocuklar Da Obez Olur Mu?