Sağlığın iyi durumda olması için tüm yetişkinlerin haftada en az iki kez direnç çalışması yapması önerilir. Bu tür egzersizlerin birçok çeşidi vardır ve bunlardan biri de direnç bandı ile yapılan egzersizlerdir. Direnç bantları kas oluşumuna ve daha güçlü olmaya yardımcıdır ancak diğer ağırlık çalışmaları kadar kas büyümesi sağlamayabilir.
Bir kası büyütmek için o kasa yüklenmek, kası zorlamak gerekir. Bu zorlama, kas liflerinde küçük yırtılmalara yol açar ve bu yırtıklarda yeni kas dokuları oluşturulur. Kendi vücut ağırlığını taşımak bile kasları zorlar, direnç bandı kullanımı da aynı sonucu verir. Yapılan araştırmalara göre knee extension denilen ve alt bacağın yukarı doğru açılarak ağırlığı taşıdığı hareketi, makinede yapmak veya direnç bandıyla yapmak, hareketin bacağın açıldığı ilk yarısında aynı derecede etkili olmaktadır. Ancak bacağın kapatıldığı ikinci yarıda makinede yapmak daha etkili sonuç vermiştir. Yine de araştırma sonuçlarında göre direnç bandı, kas gelişimine yardımcı olacak bir yöntemdir. Başka iki araştırmada, daha yaşlı yetişkinler incelenmiş, direnç bantlarının ucunda bölgeye kan akışını sınırlayan sargılar veya kayışlar varsa kas aktivasyonunun veya kas büyümesinin gerçekleştiği görülmüştür.
Direnç bantlarının farklı gerginlik seviyeleri vardır, bu da gitgide çalışmanın yoğunluğunu artırabileceğiniz anlamına gelir. Ağırlık çalışmasına yeni başlarken, yeni başlayanlar için tasarlanmış modelleri tercih edebilirsiniz. Ancak kaslarınız zamanla bu yüke alışır ve daha fazla zorlamanız gerekir. Kas büyümesini elde edebilmek için daha gergin direnç bantlarına geçiş yapabilirsiniz. Bu mantık ağırlık çalışmasında da aynıdır. Bir ağırlığı kaldırmak kolaylaştığında, ağırlık miktarını artırmak gerekmektedir.
Yeni başlayanlar veya orta düzeyde çalışanlar için direnç bandı kas büyümesini sağlayacak zorlamayı muhtemelen yaratabilir. Burada hedef yaklaşık 10 tekrar sonunda kasın tam anlamıyla yorulmuş olmasıdır. Eğer 10 tekrar sonunda kaslar, en gergin direnç bandıyla bile zorlanmıyorsa artık serbest ağırlıklara geçme zamanı gelmiş demektir. Ancak bu durum bantları tamamen terk etmek anlamına gelmez. Direnç bandı ile yapılabilecek çok çeşitli hareketler ve çalıştırılabilecek çeşitli kaslar mevcuttur. En sıkı direnç bandı örneğin kollarınız için yeterince yorucu değilse bile bacaklarınız için zorlayıcı olabilir. Önemli olan kasa yüklenmek ve bu sayede kas miktarını artırmaktır.
ben yaklaşık 2013 yılında bir ameliyat oldum doğuştan katarakt ameliyatı, işte lens falan taktılar daha sonra gözümün birini dinlendirip öbür yani len... devamı
Stres Testi
Aktif Yaşam Kadınlarda Depresyonu Engelliyor
Egzersiz İçin En İyi Zaman Hangisi?
Kıkırdak Bozuklukları
Egzersiz Krampları: Mitler Ve Gerçekler